Exposició “Aigua, rius i pobles”

Del 4 al 30 de maig al Museu Marítim de Barcelona, entrada gratuïta


Aquesta exposició fotogràfica internacional documenta l'efecte sobre les persones de les polítiques hidràuliques mundials i també el seu impacte sobre la naturalesa. S'han organitzat més de 25 actes paral·lels, com taules rodones, xerrades i excursions.


A través de fotografies de 25 casos emblemàtics de diversos continents, i cinc casos catalans, s'explica les diverses cares de les problemàtiques relacionades amb l'aigua, com la contaminació per purins, la salinització dels rius o la privavització d'aquest recurs de primera necessitat.

L'exposició s'acompanya d'un conjunt d'actes organitzats pels moviments socials, sindicats, associacions, educadors, artistes, experts i institucions vinculats a la matèria, que debatran al costat de diferents actors i en diversos formats (xerrades, taules rodones, conferències, cine fòrums, teatre, activitats vivencials) el futur i les estratègies per al segle XXI d'aquest preuat recurs.

Durant aquest mes s'aproparan a Barcelona més de trenta personalitats, com Danielle Mittérand, Federico Mayor Zaragoza, Cristina Narbona, Monsenyor Luis Infanti (líder xilè contra els plans d'Endesa), Anne Le Strat (tinent d'alcalde de París, responsable d'Aigua, Sanejament i Gestió de Canals), Patrick McCully (activista mediambiental i director d'“International Rivers”, San Francisco, EUA), Emanuele Lobina (experta aigua i governabilitat, Public Service International Research Unit, Regne Unit), entre d'altres.

L'exposició compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Museu Marítim de Barcelona, entre altres entitats.

Més informació http://aiguariusipobles.cat/premsa/fullet/Aigua_rius_i_pobles_Barcelona.pdf
Aigua, rius i pobles: http://www.aguariosypueblos.org/ca/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article