Beure aigua abans de tenir sed per prevenir la deshidratació


Les altes temperatures d'aquest estiu fan que especialistes de diversos àmbits s'afanyin a donar consells per combatre algunes de les alteracions físiques que pot comportar la calor alta i sostinguda. És el cas de Carlos de Arpe, especialista que pertany la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació SEDCA que va assenyalar que la deshidratació, si és persistent, es pot convertir en una alteració greu de salut. "Cal beure abans de tenir sed" va dir el científic, "com a mecanisme preventiu", no cal que siguin grans quantitats d'aigua, però si sovint, especialment a l'época estival o en situacions d'esforç físic intens, circumstàncies que provoquen la pèrdua de líquids a través de la suor. "Hi ha persones que beuen menys del que és recomanable" va advertir De Arpe, "i el nostre cos d'alguna manera s'hi adapta però tot i així, sempre comporta un cost". El científic recomana beure aigua, que és el que es té més a l'abast o begudes isotòniques, preparades per recompensar a més, la pèrdua de minerals a través de la suor. L'alcohol, diu De Arpe, és poc recomanable pel seu efecte diurètic que, per tant, ens fa perdre aigua. Però una cervesa, segons l'especialista, no ens farà cap mal, malgrat tot. Incrementar el consum de fruites, hortalisses i verdures també ens aportarà hidratació al cos. Sopes fredes com el gaspatxo o similars són del que més escau. Els símptomes de deshidratació poden variar en funció del grau d'afectació, a més dels possibles mals-de-cap, desorientació i confusió mental, quan la deshidratació és més avançada apareix la sequedat de la pell i la seva pèrdua d'elasticitat o la baixada de tensió arterial. Especialment sensibles a les altes temperatures i els seus efectes de deshidratació són els nens i les persones grans atès que el seu volum corporal és menor proporcionalment al de l'adult i, per tant, la pèrdua d'aigua pot incidir més ràpid en la seva salut. Font:Europa Press

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article