Noves virtuts saludables descobertes en la xocolata

Redueix la pressió arterial sempre que es prengui en poca quantitat i no impliqui un augment de pes


La xocolata podria reduir la pressió arterial i prevenir de malalties coronàries, això si, sempre que es prengui en petites dosis i de manera quotidiana. Com és de suposar, aquesta és la conclusió d'un nou estudi sobre aquest producte derivat del cacau que desperta passions. L'estudi ha estat publicat a l'European Heart Journal (Oxford) i parteix de les dades de 19.000 persones que han col.laborat en la investigació.

La conclusió bàsica és que els que ingerien uns 50 grs a la setmana, (una tauleta de les primes), registraven una pressió arterial més baixa i tenien un 39% menys de risc de patir atacs de cor o vessaments cerebrals. Ara, els investigadors també adverteixen que el mètode és bo sempre que la ingestió de xocolata no suposi un augment de pes, pel que recomanen contenció i només prendre'n una presa al dia.

L'estudi ha estat realitzat durant 8 anys entre homes i dones de mitjana edat, en funció dels seus consums habituals de xocolata.  Els investigadors adverteixen que la xocolata és un alimenta altament calòric i posseeix greixos saturats.

El director de l'estudi Brian Buijsse, que pertany a l'Institut Alemany de Nutrició Humana, assenyala que l'estudi evidencia l'efecte positiu de la xocolata sobre la pressió arterial, de manera que ajudaria a prevenir atacs de cor i vessaments cerebrals. Buijsse subratlla, però, que la ingestió de xocolata no ha de suposar en cap cas la reducció del consum d'aliments saludables. Així, insisteix en què petites quantitats de xocolata poden ajudar a prevenir malalties cardíaques, però només si substitueix altres aliments d'elevat grau calòric per a poder mantenir un pes estable.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article