Les campanyes contra el mosquit tigre demanen la col.laboració dels ciutadans


L'Escola Politècnica de Castelldefels serà demà escenari de la jornada sobre el control de mosquits que organitza la Diputació de Barcelona. Hi participaran tècnics de les diverses administracions locals, comarcals i provincials i pretén reforçar els criteris per afrontar un nou estiu amb la presència del mosquit tigre i plantejar la falta d'efectivitat per lluitar-hi amb els mètodes clàssics.

Dolors Gómez, diputada de l'Àrea de Salut i Consum, reclama la col.laboració de la ciutadania per a lluitar contra aquesta plaga en especial, degut a la seva peculiaritat a l'hora de reproduir-se.

En la presentació de la jornada, Gómez, exposa que des de fa sis anys, el mosquit tigre s'ha introduït al Principat, com a conseqüència directa del fenomen de la globalització, un fet indiscutible de la nostra època. Per lluitar-hi, remarca una característica diferencial del mosquit tigre: que cria les seves larves exclusivament en recipients mitjans i petits, que es troben principalment a l'interior de les finques particulars. "Aquest factor determina la falta d'efectivitat dels mètodes de control clàssics utilitzats en la lluita contra els mosquits i mostra en canvi, que el principal actor en la limitació de l'extensió del mosquit sigui la mateixa ciutadania i no l'Administració”, conclou.

Per això, la diputada sosté que “l'experiència acumulada fins el moment aconsella utilitzar diferents línies estratègiques dins d'un pla de control integrat. S'ha de treballar en diferents àmbits, com  l'espai públic, les accions educatives i l'àmbit de la comunicació i la informació, desenvolupant campanyes de sensibilització pública per tal d'evitar que els veïns criïn ells mateixos els insectes de manera involuntària”.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article