Els consumidors europeus i la salut pública en general va rebre un cop dur ahir quan els diputats comunitaris van desestimar la implantació d'un nou sistema de codis de l'etiquetatge alimentari, que serviria perquè en la part davantera de l'envàs, el consumidor ja tingués indicat, de manera clara i transparent, els nivells de greixos, greixos saturats, sucre i sal. L'única exigència per a l'etiquetatge que van votar els eurodiputats va ser la inclusió del país d'origen del producte.
Grups de consumidors europeus, basant-se en una extensa investigació, ha tractat de modificar les propostes de la Comissió Europea sobre "Indicadors dels ingredients de productes alimentaris", per establir com obligatori un sistema que indiqués els nutrients clau 4 (greixos, greixos saturats, sucre i sal) a través d'un codi de color a la part davantera de l'envàs en funció dels seus nivells, i en el revers de l'etiqueta, una informació més àmplia sobre els 8 ingredients principals.
Monique Goyens, directora de BEUC, lamenta que davant d'una epidèmia d'obesitat que s'estén a Europa, especialment entre els més joves, els eurodiputats no posin facilitats perquè les decisions de compra dels consumidors (pares) siguin més saludables. Per l'entitat, la votació d'ahir al Parlament Europeu va ser una gran decepció i considera que s'ha perdut l'oportunitat de fer que els aliments sans siguin més accessibles.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari