El preus dels pisos encara estan sobrevalorats un 30%, segons Credit Suisse


Un informe de Credit Suisse sobre la situació econòmica espanyola, adverteix que ara simplement estem assistint al començament d'un llarg descens de preus. Assegura que malgrat les retallades dels últims mesos, els preus encara estan sobrevalorats en un 30%.

Segons l'informe, del que fa referència el portal immobiliari Idealista.com, "les estadístiques oficials no reflecteixen completament l'actual situació del mercat" ja que considera incoherent que els preus amb prou feines hagin baixat un 10% des dels màxims de 2006, quan els nivells de transaccions arrosseguen caigudes molt superiors i també la mitjana dels imports de les hipoteques que se signen actualment.

L'informe adverteix que, de seguir així, els habitatges nous que hi ha en estoc tardaran tres o quatre anys més a ser absorbits pel mercat. Circumstància que suposa diversos anys de descensos de preus moderats per falta de demanda, més tenint en compte els alts índexs d'atur i les futures pujades de tipus.

Segons els experts de l'entitat financera, el preu de l'habitatge a Espanya baixa de manera lenta per culpa de no tenir un bon mercat de lloguer, una gran cultura de comprar casa, els baixos tipus d'interès i una oferta limitada de sòl per construir controlada pels ajuntaments.

Enllaç: Idealista.com

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article