Els cafès més cars del món


La Revista Forbes publica la llista i alguns comentaris curiosos sobre els onze cafès més cars del món. La llista és encapçalada pel cafè Kopi Luwak, cafè fet per grans seleccionats i menjats per un civet palm, (un animal autòcton d'Indonesia similar a una guineu) que els entesos diuen té un sentit excepcional per fer una tria dels grans més exquisits i més madurs. El procés digestiu dóna una especial dolçor a les llavors que, un cop excretades, seran recollides a mà del sòl de la selva. El preu és de 350 dòlars el quilo. El segueix en la llista el cafè HaciendaLa Esmeralda de Boquete (Panamà) que és conreat a l'ombra de l'arbre de la guayaba, i val una mitjana de 230 dòlars el quilo. El café Island de Sta. Helena Coffee Company cultivat al continent africà, en l'Illa on va ser exiliat Napoleó, i que val 175 dòlars el quilo. En quarta posició trobem el cafè El Injerto conreat a Huehuetenango, Guatemala. I segueixen, Fazenda Santa Ines de Minas Gerais, Brasil; Blue Mountain de Wallenford Estate, Jamaica; Los Planes de Citala, El Salvador; Kona coffee de Hawaii; Starbucks Rwanda Blue Bourbon de Gatare/Karengera, Rwanda; Yauco Selecto AA de Puerto Rico i per acabar, el cafè el Fazenda Sao Benedito de Minas Gerias, Brasil.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article