Llotja virtual per posar preu als aliments ecològics


El Departament d'Agricultura ha anunciat la intenció de posar en marxa una llotja virtual que fixi una cotització per als aliments ecològics, de manera que productors i consumidors tinguin un marc referencial sobre preus de mercat. Una iniciativa inclosa també dins del Pla d'Acció d'Agricultura Ecològica que està duent a terme el govern de la Generalitat i que inclou actuacions fins a 2012.

Com ja va avançar el DAR fa uns dies, la producció ecològica ha crescut a Catalunya prop del 14 % en el darrer any i la tendència és a incrementar-se. L'agricultura i ramaderia han registrat increments importants, especialment notable ha estat la crescuda del sector de la vinya.

Dels estudis realitzats pel Baròmetre de Percepció de Consum, encarregats pel Departament, se'n desprèn que només un 2,6% dels consumidors catalans opta per consumir aliments biològics diàriament, mentre que un 31% reconeix que en consum un com al mes.

Els preus del sector mostren una diferència d'entre un 20% i un 30% més cars quan es comparen amb els dels productes convencionals, sovint les tècniques de conreu i el tractament del bestiar són diferents i més cares, segons l'informe presentat pel Departament.

El sector dels vins ecològics, tot hi ser el que més ha crescut quant a conreu de vinya, és el que durant el 2009 va tenir menys demanda. El gruix de les compres de producció ecològica va ser en làctics.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article