El 40% dels càncers es podrien prevenir


Així ho ha fet saber la Unió Internacional Contra el Càncer -UICC- que ha donat a conèixer un informe on es constata que el voltant del 40 per cent dels càncers es podrien prevenir si la gent deixés de fumar i menjar en excés, limités el consum d'alcohol, fes exercici amb regularitat i utilitzés les vacunes dirigides a les infeccions que causen càncer.

Per commemorar el Dia Mundial del Càncer d'avui dijous, l'UICC ha explicat les mesures que podrien pendre els governs i els ciutadans per prevenir aquesta malaltia. Segons l'Organització Mundial de la Salut, el càncer és responsable d'una de cada vuit morts en el món - més que la SIDA, la tuberculosi i la malària juntes. L'OMS ha advertit que, sense grans canvis en les mesures de prevenció, les morts per càncer a nivell mundial passaran de prop de 7,6 milions aquest any a 17 milions al 2030.

En l'informe s`explica que al voltant del 21 per cent de tots els càncers es deuen a infeccions com el virus del papil.loma humà o VPH, que causa el càncer cervical i les infeccions d'hepatitis, estómac i càncer de fetge. Encara que les vacunes per prevenir aquests tipus de càncer estan àmpliament disponibles en els països occidentals, són gairebé inexistents en el món en desenvolupament. Prop del 80 per cent de les morts per càncer cervical en el món són a països pobres, segons l'OMS.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article