Un tribunal de San Francisco sentencia que l'iPod no perjudica l'oida


Apple ha guanyat una una demanda col.lectiva que defensava que l'ús de l'iPod perjudicava l'oida dels usuaris. Els demandants, Joseph Birdsong i Bruce Waggon al.legaven que Apple no adverteix als usuaris dels riscos reals que l'ús dels audifons de l'iPod pot causar i es queixen que el dispositiu d'Apple no incorpori comptador de decibels o algun sistema d'aillament de sorolls amb el qual no s'hauria d'augmentar tan els decibels per escoltar música en circumstàncies de contaminació acústica.

La multinacional ha obtingut així una victòria ja que aquesta sentència anul.la una anterior en sentit contrari a la que Apple va apel.lar. Un reconeixement que obté la companyia malgrat que des de fa anys s'han elaborat estudis, també als EUA, on s'adverteix que els auriculars que porten els MP3 podien causar danys auditius, fins i tot es parla de l'anomenada 'sordera de l'iPod' que s'ha detectat en molts joves que presenten símptomes de sordera propis de la tercera edat. El problema el centren en el disseny ja que l'auricular miniaturitzat no bloqueja els sons externs pel que es compensa apujant el volum a nivells de risc.

El Comitè Científic Europeu d'Identificació de Riscos de la Salut ja va emetre la seva opinió en un document de 2007 des d'aleshores la CE prepara una normativa que en principi hauria de limitar el volum de decibèlis d'aquests aparells.

San Franciso Business Times

Més informació: "La generació sorda"

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article