Un estudi vincula una dieta rica en greixos amb el risc de patir depressió


Menjar habitualment productes elaborats amb greixos saturats i poca fruita i verdura fresca, no només pot implicar problemes d'obesitat i d'altres malalties de salut física sinó que també pot incrementar el risc de patir malalties mentals com la depressió. Aquesta és la conclusió d'un estudi realitzat per investigadors de l'University College de Londres que ha valorat el risc de contraure depressió a partir de la dieta que seguien les 3.500 persones que han participat en les proves, al llarg de 5 anys.

Els investigadors van tenir en compte factors com el sexe, l'edat, l'educació, l'activitat física, el tabaquisme i les malalties cròniques. A partir d'aquestes pautes es van crear dos grups de participants. Un  format pels individus que menjaven habitualment llegum, fruita i peix, l'altre pels que seguien una dieta rica en aliments elaborats, fregits, dolços, carn i productes lactis d'alt contingut en greix.

Els resultats de l'estudi publicat al British Journal of Psychiatry han mostrat una diferència notable en el risc de contraure depressió en un futur. Els que van estar consumint aliments preparats i d'alt contingut en greixos saturats presentaven un 58% més de risc que els que no tenien inclosos aquests tipus d'aliments en la dieta habitual.

A la vista dels resultats, els científics arriben a la conclusió que una alimentació rica en productes frescos com les fruites i verdures augmenta els antioxidants en el cos, mentre que, estudis precedents ja han mostrat un vincle elevat entre la taxa d'antioxidants i un menor risc de patir depressió. Enllaç: RC

La depressió és, en l’actualitat, la tercera causa de discapacitat en el món i es preveu que el 2030 en sigui la primera.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article