Les elèctriques adverteixen que pujaran les tarifes un 8% si han de consumir carbó estatal


El govern central vol incentivar l'ús del carbó estatal per part del sector elèctric i està ultimant un Decret que donaria una tracte preferent a les centrals que utilitzin carbó elaborat aquí afavorint la seva entrada a la xarxa, de manera que la resta que utilitzen carbó d'importació, cicles combinats o energies renovables haurien de disminuir la producció d'energia. Si el Decret tira endavant, la patronal Unesa ha avançat que les elèctriques es veuran obligades a augmentar les tarifes en un 8% perquè dificultaria la reducció del "dèficit tarifari".

Unesa ha presentat a la Comissió Nacional de l'Energia un document d'al.legacions al decret que esta preparant el govern central que té l'objectiu d'incentivar l'ús del carbó estatal entre el sector. Les elèctriques es queixen de la mesura perquè dificultarà l'eliminació del dèficit tarifari i adverteix que la tarifa d'accés que integra la factura -no la del consum-, possiblement s'haurà d'encarir un 8%.

La patronal de les elèctriques retreu a la CNE que ni ells, ni el consumidor, han de ser les víctimes dels problemes del sector del carbó. Unesa argumenta que en aquests moments la demanda ha disminuït coincidint amb l'augment de la generació d'energia produïda per les "renovables" i això representa un sobrecost al sector que s'haurà de cobrar.

Més informació: Comerciodigital

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article