L'epidèmia de grip H1N1 pren força a països com Ucraïna

A Catalunya els casos arriben als 190 per cada 100.000 habitants


Divendres passat, 30 d'octubre, Ucraïna decretava l'alarma per epidèmia de grip H1N1 després de confirmar-se oficialment la primera mort per aquest virus d'origen porcí. Una setmana després els morts per grip A són ja 96, segons que han confirmat les autoritats sanitàries d'aquell país de l'Est. Angus Nicoll, el coordinador europeu per aquesta malaltia, explicava avui que el virus s'ha convertit en una inesperada "emboscada" a determinats països, on en poc dies s'ha estès de manera accelerada.

A data d'avui el nombre de morts a la UE pel virus H1N1 és de 389, mentre que, a tot el món ja s'ha superat la barrera dels 6.300, segons recull el Servei de Control i prevenció de malalties de la UE. D'altra banda, El Confidencial publica que la Unió Europea està investigant la mort de cinc pacients a qui s'havia subministrat prèviament la vacuna contra la grip.

Concretament es tractaria de 4 persones de nacionalitat sueca i una de suïssa. Thelocal també se'n fa ressò. Aquesta relació obre de nou el debat sobre la seguretat de la vacuna, després que ha estat qüestionada per alguns experts. Un debat que ha estat àmpliament provocat per la monja Teresa Forcades en un vídeo dels més  visualitzats a Internet.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article