La lleu epidèmia de grip A


El Departament de Salut ha confirmat en un comunicat que a Catalunya el nivell d'afectació de la grip A ha passat del llindar dels 100 casos per cada 100.000 habitants, concretament 110, fet que comporta declarar l'epidèmia. Les conseqüències d'aquesta grip són, però, fins i tot més lleus que les de la grip estacional. 
Als investigadors els ha sorprès aquest virus que "estranyament" es mostra molt estable i, per tant, no fa pensar que derivi en cap mutació i empitjori el seu grau d'afecció.

Davant d'aquestes evidències han començat a sorgir veus acreditades que qüestionen el principal instrument per fer front a l'ara ja epidèmia de grip H1N1 d'origen animal que és la vacunació. En declaracions a Rac1, el catedràtic de Farmacologia Joan-Ramon Laporte, qüestionava la vacunació com a mitjà per a fer front a la grip A "no s'ha assajat prou, fins i tot hi ha vacunes que només s'han provat de manera "virtual" i afegia "les poques dades que hi ha no demostren que protegeixi a un percentatge suficient i en tot cas les dades d'incidència de la malaltia demostren que aquesta és molt lleu i per tant és millor, en tot cas, passar la grip que no injectar-se una vacuna de la que no se'n coneixen els efectes amb precisió".

La monja Teresa Forcades, doctora en Salut Pública, ha qüestionat també la vacuna en un vídeo de molt d'èxit al Youtube, com recull Sophia Blasco al seu Blog i qüestiona suficients aspectes de la pretesa vacunació que porten a exigir, més que mai, una explicació clara i contundent dels responsables de Salut.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article