Les companyies aèries cobraran fins a 100 euros per les maletes

UCE ja ha avançat que denunciarà la companyia perquè aquest és un cobrament il.legal

Quan American Airlines va anunciar l'any passat que cobraria 15 dòlars per la primera maleta a bord, va obrir la veda a la resta de companyies "tradicionals" per a buscar ingressos en conceptes propis de les companyies de baix cost. La decisió, deien en el seu moment, compensaria l'augment del preu dels carburants. De fet Ryanair, especialista en aplicar càrrecs i taxes en conceptes com l'equipatge, la preferència d'accés a l'avió o la venda per Internet, ja cobra per les maletes des del 2006.

Ara la mesura la prodria estar estudiant seriosament Iberia, que planteja uns 15 eruos per la primera maleta i 100 per les següents. Aquest càrrec no suposaria la desaparició del preu que cal pagar per "sobrepès" una mesura arbitrària a partir del moment que d'altres passatges no arriben al pes facturat. La companyia sembla que ha matisat que "ho està estudiant" i que no s'aplicaran els increments a les classes "Bussines i Preferent".

Per la seva banda, Unió de Consumidors, ja ha avançat que pensa denunciar Iberia si tira endavant amb aquests cobraments addicionals per equipatge per il.legal. Recorda que l'Agència Catalana del Consum ja ha obert expedient sancionador a diverses companyies de low cost per aquesta pràctica.

UCE recorda als usuaris la importància de reclamar per aquestes pràctiques per tal que la administració pugui actuar. A més, recorda la possibilitat de reclamar les quantitats facturades il.legalment a través de via judicial. Pot ser mitjançant un "judici de menor quantia" que és per a reclamacions que no superen els 900 euros i que no necessita d'advocat  ni de procurador.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article