La OMS pretén eliminar additius i contaminants dels aliments

La Comissió del Codex Alimentarius, organisme depenent de la Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'alimentació (FAO) i de la OMS, va anunciar ahir un seguit de mesures per limitar l'ús de contaminants i additius en els aliments amb l'objectiu de protegir la salut dels consumidors. En les mesures, entre d'altres, s'assenyalen els nivells màxims permesos de diferents additius alimentaris, a més de fixar els límits de plom en el peix de consum, i de cadmi en l'arròs i en els moluscs bivalves, assenyala mesures perquè els governs evitin o redueixin la presència de dioxines i aflatoxines en els aliments. Així mateix es va crear un grup de treball per examinar la resistència dels antimicrobians en els aliments d'origen animal. El comunicat assenyala que moltes de les normes internacionals adoptades, com les referides a varis productes derivats de la llet i del fideus instantanis, contribuiran a augmentar les possibilitat d'elecció dels consumidors. En la reunió en la que van participar representants de 110 països, es va analitzar l'impacte sanitari dels principals contaminants, per exemple, l'alt contingut en plom dels aliments pot provocar diferents malalties com l'anèmia i transtors hepàtics o neurològics, el cadmi pot produir lesions renals, les aflatoxines poden produir càncer hepàtic. Font:Europa Press

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article