California prohibirà els televisors de pantalla plana més contaminants


Els aparells de televisió de pantalla plana, especialment els superiors a 40 polzades, poden consumir el triple que un aparell de tub com els que fins fa poc predominaven en el sector. Segons Los Angeles Time, la retirada del mercat de diversos models de TV de gran consum energètic podria ser una realitat a partir de 2011.

La popularitat que estan prenent les televisions de pantalla plana entre els consumidors ha fet que l'estat de Califòrnia prepari una bateria de mesures per a l'estalvi elèctric entre les quals s'hi compta la prohibició de la venda dels models de TV que més consumeixen.

Amb aquesta mesura el govern pretén forçar als fabricants a la creació de models més eficients energèticament i estalviar-se de construir noves centrals elèctriques. De fet, de tirar endavant aquestes mesures s'hauran de retirar una quarta part dels aparells que ara mateix són al mercat.

La Comissió de l'Energia proposarà aquest novembre un seguit de mesures encaminades a reduir encara més la despesa energètica d'un Estat que ha estat castigat fa anys per apagades multitudinàries i que actualment passa per una situació econòmica al límit del col.lapse.

L'associació d'Electrònica de Consum ha alertat, per la seva banda, que aquesta mesura abocarà als californians a comprar aparells fora de l'estat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article