"The age of stupid" s'estrena avui a les sales de cinema

La pel.lícula, finançada pel públic, vol sensibilitzar sobre el canvi climàtic


Avui és l'estrena global de la pel.lícula The age of stupid, a les 19 hores. La presentació que es farà a sales de cinema de més de 40 països, s'ha programat coincidint amb l'Assemblea General de l'ONU sobre el canvi climàtic, a Nova York, on assistiran nombroses caps d'estat. El llargmetratge és protagonitzat per Pete Postlethwaite ('En el nom del pare', 'Sospitosos habituals') que interpreta un home solitari que viu l'any 2055 en un món debastat pel canvi climàtic i té ocasió de fer una mirada enrere per a preguntar-se "què és el que no vam fer per a evitar-ho?".

The Age of Stupid ha estat finançada pel públic ja que es van vendre accions a 223 persones i entitats sensibilitzats pel tema, que ara tenen un percentatge dels drets de la pel.lícula.

Greenpeace ha recolzat el projecte amb la confiança que els caps d'Estat prenguin consciència i responsabilitat davant de les condicions que han de negociar en la Cimera del Clima que s'ha de celebrar aquest desembre a Copenhague.

L'estrena del film ahir a Nova York va anar seguida d'una actuació en directe del lider de Radiohead, Thom Yorke. A més d'una connexió per satel.lit amb punts molt sensibles del planeta davant del canvi climaticc com són el glaciar Petermann a l'Àrtic en la que van intervenir diversos científics i una altra des del glaciar que s'esta fonent a l'Himalaya, que abasteix d'aigua potable a milions de persones de l'Índia i Bangladesh.

A casa nostra està programada als cinemes Icària i Cinesa Diagonal de Barcelona i a la sala Albeniz de Girona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article