El clor de les piscines factor de risc per l'asma i d'altres al.lèrgies


Un nou estudi assenyala el clor i els subproductes que s'utilitzen per a netejar les piscines com a responsables d'un major risc de contraure asma i d'altres al.lèrgies, especialment entre nens i adolescents que ja tenen una predisposició hereditària a contraure algun tipus d'al.lèrgia. Investigadors de la Universitat de Lovaina (Bèlgica) van elaborar l'estudi a partir de proves fetes a 847 estudiants, d'entre 13 i 18 anys, que nadaven habitualment en piscines, tan a l'aire lliure com cobertes, l'aigua de les quals contenia clor per a la seva desinfecció.

L'estudi publicat a la revista Pediatrics, destaca que els científics van poder comprovar que després de passar mil hores a la piscina, els joves amb predisposició genètica, tenien un risc més elevat de contraure rinitis al.lèrgica i asma, entre set i quinze vegades més. En canvi, entre els que havien nadat en piscina depurada a través de ionització coure-plata no s'hi va registrar aquest tipus d'associació.

D'altres estudis ja han emès informació sobre el tema. Fa uns mesos un equip de científics irlandesos va publicar unes conclusions similars aplicades al risc dels nens a contraure asma. Explicaven que el clor, en combinar-se amb substències orgàniques com la suor o l'orina, produeix una barreja nociva, l'exposició continuada a la qual podria derivar en afeccions com l'asma. (estudi publicat al Irish Medical Journal)


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article