La vinya ecològica creix un 35% a Catalunya en el que va d'any

El CCPAE participarà enguany a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que comença el 24 de setembre


En sis mesos, les dades de registre del CCPAE, Consell que gestiona la producció ecològica a casa nostra, han experimentat un augment del 35% de parcel.les dedicades al conreu de vinya, un increment rècord en l'agricultura ecològica. Creixen les hectàrees de vinya ecològica i també creix el nombre de productors que se situa a finals d'agost en 1.323, al voltant de 100 nous emprenedors que dinamitzen el mercat del vi ecològic català.

Tan és així que enguany, el CCPAE participarà a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebra del 24 al 27 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona i que organitza l'Incavi des de fa 29 anys. Des del seu estand, el Consell oferirà tastos dels seus productes i donarà difusió a les seves activitats.

Concretament, s'ha passat de tenir 2.241 hectàrees a data de 31 de desembre de 2008 a tenir-ne fins a 3.031 ha en agricultura ecològica dedicada a la vinya. En comparació a la superfície total dedicada al conreu de la vinya a Catalunya, que és de 59.250 ha, l'ecològica ja representa el 4,8%.

Aquesta dada positiva se suma a l'augment d'operadors inscrits que ha experimentat el Consell durant l'any. A desembre de 2008, un total de 1.251 productors, elaboradors, importadors i comercialitzadors estaven inscrits a l'organisme mentre que a l'agost d'aquest any ja eren 1.323.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article