La meitat del peix que consumim ve de l'aqüicultura

Els peixos criats en captivitat consumeixen cada vegada més quantitat de peix salvatge


La producció anual de peixos en captivitat per al consum humà s'ha triplicat entre 1995 i 2007. Les recomanacions de seguir una dieta rica en àcids omega 3 com a prevenció de les cardiopaties han propagat la demanda de peixos grassos com el salmó, que en la gran majoria ve de l'aqüicultura. Però la cria de peix en captivitat és un desestabilitzador de la vida marina ja que, en gran part, s'alimenta de peix salvatge. Així, durant el 2006 els 50 milions de tones de peix d'aqüicultura que es va comercialitzar, havia estat alimentat amb 20 milions de tones de peix salvatge, segons un informe elaborat per un equip de científics internacional i publicat per la revista Proceedings de la National Academy of Sciences (EE UU). En el cas del salmó, un dels més consumits, calen dos quilos i mig de peix salvatge per a produir mig quilo de salmó.

La pressió sobre les espècies salvatges dels oceans creix dia a dia, just quan la primera impressió del consumidor és que el peix criat en captivitat provoca l'efecte contrari i afavoreix la sostenibilitat de la fauna marina. Però, per a maximitzar el creixement i millorar el sabor dels productes, les granges d'aqüicultura utilitzen ingents quantitats de carn i olis de peix salvatge de poc valor de mercat, fins i tot sardina. Els científics donen un toc d'atenció als responsables d'aquestes empreses i adverteixen que amb la reducció de l'ús d'olis de peix en la dieta del salmó s'aconseguiria mantenir la qualitat i alhora fer-ne una producció més sostenible.

Més informació: El País



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article