Productes de proximitat a l'hospital Sant Jean de Perpinyà


L'hospital Sant Jean de Perpinyà ha participat en una prova pilot a través de la qual els menús dels pacients integraven fruites i verdures de productors de l'entorn. La prova realitzada durant els mesos d'estiu, va finalitzar el 31 d'agost i pretén introduir productes de proximitat als centres sanitaris. Si un cop analitzats, els resultats són positius, aquesta iniciativa s'aplicarà als centres hospitalaris de tot l'estat francès. Aquest és un procés similar al que va seguir l'any passat la integració d'aquests productes frescos de proximitat als menjadors escolars del país veí.

Des del 9 de juny i fins a finals d'agost, cada dia, una cinquantena de malalts dels serveis de maternitat i endocrinologia del centre Sant Jean de Perpinyà, a la Catalunya Nord,  han gaudit en el menú de tres peces de fruita i verdura de temporada, produïdes a la zona del Rosselló i rodalies. A més, els pacients han rebut un calendari  per a saber situar els productes que consumien en l'estació de l'any que arriben al seu punt òptim de consum.

Aquesta iniciativa ha partit del Ministeri d'Agricultura francès i Interfel, agrupació francesa d'agricultors i distribuïdors de fruita i verdura. 

Més informació: Gastroteca

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article