A finals de setembre entrarà en funcionament Girocleta, el "bicing" gironí


El servei de lloguer de bicicletes de Girona ha iniciat la col.locació de les estacions que es posaran en funcionament a finals de setembre. Segons ha informat Europa Press, l''abonament anual serà de 30 euros i per començar el servei comptarà amb 160 bicicletes i 8 estacions de servei.

El nom de Girocleta ha estat triat per una votació popular que es va iniciar el passat 6 de juliol i els més de mil participants van haver de triar entre cinc noms finalistes –Bicia't, Bicing, Girobici, Girobike i Girocleta–,

Si no hi ha canvis d'última hora, les estacions s'ubicaran a la plaça Països Catalans, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la plaça Espanya, a la plaça Catalunya, a l'avinguda Ramon Folch, al pont del Dimoni, a la Biblioteca Antònia Adroher i a la plaça Pere Calders.

Actualment Girona té 10 quilòmetres de carril bici segregat, 8,3 de via verda, més de 100 carrers senyalitzats com a zona de velocitat 30 –cosa que dóna prioritat als ciclistes–, i 146 aparcaments amb capacitat per a 1.418.

L'ajuntament de Salt (Gironés) també ha estat estudiant d'afegir-se a la iniciativa i podria fer-ho a partir de l'any que ve, segons Isabel Salamaña, regidora de Mobilitat de Girona, la qual ha animat a la resta de municipis de l'àrea metropolitana a estudiar la possibilitat d'instal·lar el servei de lloguer de bicicletes, ja que "és un sistema obert i que pot fer-se compatible amb d'altres municipis".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article