Carrefour cobrarà per les bosses de plàstic a partir de l'1 d'octubre


Comença la regulació de l'ús de les bosses de plàstic a les grans cadenes de supermercats. A partir del primer d'octubre Carrefour deixarà de lliurar de manera gratuïta les bosses de plàstic. En el període de transició, la distribuïdora lliurarà als seus clients bosses reutilitzables per tal que les adoptin per a la seva compra. D'altres establiments, com els supermercats Dia ja les estan cobrant i Alcampo inicia un pla de reducció de les bosses tradicionals que en una primera fase preveu deixar de consumir-ne 50 milions.

En el mateix Pla, la cadena inclou el foment de l'ús de bosses alternatives com els cabassos de rafia o bosses biodegradables fetes amb fècula de patata rebaixant-les a 0,49 i 0,35 euros, respectivament.

L' Agència Catalana de Residus va arribar fa poc a un acord entre consumidors, productors i ecologistes, reunits en comissió de treball, per a reduir en un 50% l'ús de bosses de plàstic fins al 2012, tan a les grans cadenes com als comerços de petit format.

L'any 2007 es van utilitzar només a Catalunya prop de 2.350 milions de bosses d'un sol ús, és a dir, prop d'una bossa per habitant i dia.

Més informació: Campanya "Catalunya lliure de bosses"



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article