Prohibeixen la venda d'aigua envasada


Aquesta ha estat la decisió d'un poble de 2.500 habitants, Bundanoon, situat a Nova Gales del Sud (Austràlia), els veïns del qual es vanten de ser els primers del món en fer aquest gest. Els promotors de la idea es basen en la gran quantitat de recursos que s'utilitzen per a extreure, envasar i transportar l'aigua i el posterior problema que comporta l'eliminació de les ampolles de plàstic convertides en residus.

Els habitants del municipi estan decidits a encapçalar una creuada contra les ampolles d'aigua i recorden que també va ser en un altre poble australià, Coles Bay, on el 2003 es va iniciar el moviment mundial contra l'ús de bosses de plàstic.

La iniciativa que recull la BBC, ha estat secundada pels comerços de la població i recolzada pel govern de Nova Gales del Sud ordenant als departaments estatals que no comprin més aigua envasada.

La campanya i votació posteriors van sorgir després que una empresa de begudes anunciés que volia extreure aigua d'unes reserves de la localitat. L'aigua que es captés del subsòl seria envasada a Sidney i després repartir-la pel país, inclosos els establiments de Bundanoon.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article