Grip A: Geli considera que tancar les escoles no té cap sentit

Salut preveu vacunar entre un 30% i un 40% de la població


La Grip A podria arribar a Catalunya en una fase epidèmica d'aquí a '"un mes o mes i mig", segons la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, que va alertar que "és possible que amb el fred es propagui més".

En una entrevista a 'La Vanguardia' recollida per Europa Press, la Consellera diu que fins al 31 d'agost, quan es reuneixi el Consell Interterritorial de Salut, no es decidirà qui haurà de ser vacunat contra la Grip A responent així a alguns polítics com Manel Bustos (President de la Federació Catalana de Municipis) que reclamava la vacunació de policies, escombriaires i conductors d'autobús.

Tot i així, manté que els "grups diana", és a dir, metges, infermers, professors, personal de serveis penitenciaris, cossos de seguretat i, probablement, les embarassades, és molt possible que entrin en el grup del 30% -40% de població que s'haurà de vacunar.

Geli tranquil·litza i recorda que "unes 6.000 persones moren a l'any de complicacions respiratòries agudes, una de les causes més importants de mortalitat". Segons ha remarcat, "la mortalitat de la grip nova és menor que la de la resta de les infeccions respiratòries perquè afecta poc a majors de 60 anys".

La titular de Salut es va mostrar en desacord amb la possibilitat d'endarrerir el començament del curs escolar, circumstància que es decidirà en una reunió on participaran tots els consellers d'Educació de les diferents Comunitats Autònomes amb el ministre Àngel Gabilondo. Segons el parer de la consellera, "aquesta mesura no té cap sentit", perquè "avui dia ningú recomana el tancament de les escoles; ni de cap espai de concurrència pública".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article