Els mosquits proliferen al Delta de l'Ebre


Creix la població de mosquits al Delte de l'Ebre. Tot i ser un element intrínsec en aquelles terres enguany la proliferació de l'insecte s'ha convertit en un mal de cap per als veïns. El Diari de Tarragona explica en un reportatge, que es nota especialment en zones com Poble Nou del Delta, Sant Carles de la Ràpita o Sant Jaume d'Enveja. Entitat Cíviques i ajuntaments de la zona consideren que aquest augment de mosquits ve donat per la limitació en l’ús de productes fitosanitaris que ha imposat una nova directiva de la Unió Europea, en vigor des de l’any passat. I encara la situació pot ser pitjor en els propers anys, diuen, perquè una altra normativa europea preveu la limitació en breu dels tractaments aeris massius.

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (Code) s'encarrega des de fa més de 20 anys de tenir a ratlla la població de mosquit amb diverses campanyes de tractaments programades entre abril i novembre. Cal tenir en compte que hi ha 22.000 hectàrees d'arrossars a la zona, al.lega Code, moltes a torcar dels nuclis urbans. Ara demanen que les autoritats mediambientals els concedeixi provar altres productes que encara no són homologats a casa nostra però que ja s'utilitzen a Itàlia o França.

Els afectats es queixen, a més, perquè el Parc Natural del Delta ha decretat com a zona d'exclusió de tractaments  uns espais naturals a tocar del nucli de Poble Nou perque no en resultin afectades les aus protegides.

En pocs dies hi ha programada una reunió entre Consell Comarcal, Code i municipis afectats per trobar solucions. Segons les declaracions de l'Alcalde d'Amposta que recull el diari, demanaran tractaments efectius i que no hi hagi zones protegides al costat dels nuclis urbans.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article