180 milions d'europeus poden utilitzar la targeta sanitària comuna quan siguin de vacances


Just quan comencen les vacances d'estiu, la tarja sanitària europea (EHIC, en les sigles en anglès) que actualment tenen 180 milions d'europeus, celebra el seu cinquè aniversari. Els ciutadans de 31 països europeus poden utilitzar-la per accedir als serveis mèdics que necessitin si es posen malalts o pateixen un accident en un dels països participants (els 27 de la UE més Noruega, Liechtenstein, Islàndia i Suïssa). Així doncs, prop del 35% dels europeus són titulars d'una EHIC, la qual cosa simplifica els procediments i redueix les formalitats administratives lligades a un tractament mèdic necessari durant una estada a l'estranger.

La targeta assegura el mateix accés a l'atenció sanitària pública que la que tenen els ciutadans del país de la UE on ens trobem de vacances. Si es dóna el cas que en aquest país l'atenció mèdica es cobra per algun concepte, el total de diners que resulti de la nostra visita mèdica es reembossarà bé sigui immediatament o després que hagim tornat a casa.

Un  detall important a tenir en compte és que la targeta no cobreix les despeses d'atenció sanitària a l'estranger si el viatge s'ha fet per a rebre un tractament per a una malaltia determinada o una lesió que teníem abans d'iniciar el viatge.

La UE adverteix que alguns llocs web estan oferint la targeta sanitària europea a canvi de diners pel que alerta que es pot disposar d'aquesta targeta de manera gratuïta a través de l'autoritat sanitària local.


Més informació:

Enllaç CE


Ocupació i afers socials de la UE



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article