Consumidors europeus demanen que la itinerància de dades també baixi preus

L'1 de juliol entra en vigor el nou reglament de Roaming que rebaixa preus de trucades de veu i SMS


A partir d'aquest dimecres entraran en vigor  les noves tarifes d'itinerància a la UE: L'enviament de SMS des de l'estranger ara no podrà valer més de 11 cèntims mentre que fins ara en podia costar 80. La realització i recepció de trucades a l'estranger es cobrarà per segons i seran també una mica més barates ja que passaran a costar 43 i 19 cèntims per minut, respectivament.

D'altra banda, la itinerància de dades (navegar per Internet, la descàrrega i enviament d'arxius) tindrà uns preus que en limiten el seu ús ja que estableix 1 euro per mega byte enviat a més de fixar una línia de tall de 50 euros. Beuc, l'organització de consumidors europeus lamenta en un comunicat que aquest apartat de la nova regulació no serà suficient per a evitar sorpreses desagradables quan tornem d'alguna estada per Europa.

Monique Goyens, directora de Beuc, destaca que "En una Europa on es pot viatjar sense fronteres és essencial que els usuaris també puguin utilitzar el telèfon mòbil sense fronteres" i afegeig que "si els preus no són significativament més reduïts i no s'augmenten les garanties de protecció dels consumidors, no es podrà evitar que alguns rebin una factura de telèfon abusiva en tornar de vacances només pel fet d'haver volgut comprovar els números premiats de loteria mentre era de viatge".

Més informació: BEUC

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article