Santi Santamaria llegirà el manifest en la mobilització d'aquest diumenge contra els transgèncis


La Iniciativa Legislativa Popular que recolza una "Catalunya sense transgènics" és en punt mort després de mesos d'haver estat entrada al Parlament. La plataforma Som lo que Sembrem, que ha estat la promotora de la ILP, veu intents d'avortar la seva tramitació per part dels grups parlamentaris de PSC, CiU i PP. Davant d'això ha organitzat un seguit d'actes arreu del territori per a denunciar la situació, un dels quals és la manifestació d'aquest diumenge 28 de juny, a partir de les 12 del migdia, que sortirà de la Plaça de Catalunya en direcció al Parlament. L'acte, que vol ser multitudinari, pretén mostrar el rebuig popular als tràmits i entrebancs que troba aquesta ILP per a obrir un debat social sobre el conreu d'OGM després que en el seu moment va recollir prop de 105.000 signatures de recolzament a la iniciativa, a més del suport explícit de 60 municipis i 4 comarques catalanes.

La convocatòria, amb el lema "Democràcia, salut i bons aliments", es tancarà davant de la seu del Parlament català amb la lectura d'un manifest a càrrec del reconegut cuiner Santi Santamaria.

Els membres de la plataforma denuncien en un comunicat que "en plena crisi electoral i, per enèsima vegada, el Parlament de Catalunya pot negar-se a treballar una llei de la societat, donant un cop definitiu a la utilitat d’aquest mecanisme de participació".

La manifestació compta amb el suport d'entitats i també de professionals de l’alimentació, del món agrari i la salut. Consumidors i professionals de la gastronomia han elaborat un ‘Manifest per una alimentació bona, neta i justa i sense transgènics’. Segons l'entitat anti transgèncis, aquest manifest ja compta amb un gran nombre d’adhesions - es poden consultar en aquest enllaç http://somloquesembrem.wordpress.com -.

El mateix diumenge alguns membres de la Plataforma Som Lo Que Sembrem han anunciat l'inici d'una vaga de fam davant del Parlament de Catalunya per demanar que el politics debatin la Proposta de Llei sobre els Transgènics.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article