Ampolles més lleugeres estalvien energia i costen menys de transportar


Bodegues Torres ha decidit reduir el pes de les ampolles de format "borgonya" de les que en produeix prop de 19 milions anuals, en la seva estratègia de lluita contra el canvi climàtic. Aquestes ampolles s'usen en vins com ara el Sangre de Toro o el Vinya Sol.
 
La reducció del gramatge de l'envàs de vidre forma part del programa Torres Green, de Bodegues Torres, per reduir la seva empremta de CO2. Amb aquesta mesura esperen reduir un 16,67% de l'energia usada en la fabricació de les ampolles i, alhora, reduir en igual proporció les emissions de CO2 que es deriva de la seva fabricació.


Calculen que cada gram de vidre que deixa d'utilitzar-se implica una reducció en igual proporció del CO2 expulsat a l'atmosfera. L'alleugeriment de les ampolles, contribuirà, a més, a la disminució de les emissions de C02 dels vehicles que les transporten, aconseguint així un balanç més positiu en la lluita de la bodega per reduir la seva empremta de CO2. Bodegues Torres també ha previst reduir properament el pes de les ampolles d'estil "bordeus" de la que produeixen anualment 5.100.000 unitats.

Enllaç:Bodegues Torres

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article