Els Horts de Sant Benet posen valor als productes del país


Aquesta setmana s'han inaugurat els Horts de Sant Benet a Sant Fruitós de Bages. El projecte ben peculiar consisteix en la creació d'uns espais al recinte de Món Sant Benet dedicats a l'estudi i recerca de varietats hortofructícoles tradicionals. La intenció és treballar en la didàctica i la pedagogia de la tasca dedicada a la conservació i recuperació de varietats de productes de l'hort obert a visites en general i amb una atenció especial als escolars. Des d'aquest espai els visitants podran experimentar a través de tallers especialment dissenyats.

Aquests horts, que s’ubiquen en terrenys propers al riu Llobregat en zones dedicades a activitat agrícola compten amb dos espais clarament diferenciables:

- L’Hort didàctic. Ubicat al costat del Monestir que té una superfície conreable de 4.100 m2. Està pensat perquè els visitants puguin fer-hi tasques de plantació, manteniment i collita de les diferents hortalisses i espècies vegetals que s’hi cultivaran. A més, serà zona de treball dels tallers que es desenvoluparan de caire més manipulatiu.

- Els Horts gastronòmics. Estaran ubicats a l’extrem nord del conjunt i disgregats en dues parcel·les, d’unes 15 hectàrees, que engloben el conreu de tots aquells vegetals que tenen un ús culinari. En una de les parcel·les, hi ha plantacions d’arbres fruiters. I en l’altra, s’hi conreen plantes aromàtiques i condimentaries, flors comestibles i hortalisses. Es donarà especial èmfasi a la plantació de varietats autòctones tant d’arbres fruiters com d’hortalisses.

El projecte dels Horts de Sant Benet neix fruit de la col·laboració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l'empresa pública Regsa, que amb un pressupost de 620.000 euros i 5 mesos d'actuació s'ha ocupat del disseny dels horts, l'Ajuntament de Sant Fruitós, Caixa Manresa i la Fundació Alícia. L'Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats (Ampans) col.laborarà en l'arranjament i gestió dels horts.

Més informació: Horts de Sant Benet

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article