EUA prohibirà la indicació de "light" quan es tracti de tabac


Les tabaqueres no podran etiquetar els paquets de cigarretes com a "light" ni "ultra-light" als EUA després que el Senat ho hagi prohibit, deixant de banda així les pressions dels fabricants de paquets de tabac. La mesura aprovada per àmplia majoria contempla també la prohibició de comercialitzar les cigarretes amb additius de sabors dolços o de fruita que van dirigides especialment als consumidors més joves.

Els anti tabac se senten satisfets perquè per primera vegada ha estat un regulador federal, l'Oficina de Control d'Aliments i Drogues (FDA) que ha tingut més autoritat que els monopolis tabaquers.

La nova regulació contempla alhora una ampliació de l'etiquetatge dels paquets que conté els advertiments dels efectes perillosos sobre la salut que ocasiona l'hàbit de fumar.

La mesura farà història, segons Barak Obama, president dels EUA,  perquè per primer cop s'ha donat poder a científics i experts metges de la FDA amb la intenció de reduir els efectes negatius del tabac a més de prevenir que tabaqueres comercialitzin productes per a nens.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article