La inflació interanual cau de nou al maig


L'IPC no ha variat a Catalunya i País Valencià respecte al mes d'abril, només en el cas de les Illes Balears l'augment ha estat de 2 dècimes. Tot i així la inflació interanual continua sent negativa en els tres casos: Un -0'3% a Catalunya, -0'8% al País Valencià i -0'7% a Les Illes. En el conjunt de l'estat tampoc ha variat el percentatge mensual però se situa a -0'9% (una dècima més del que es preveia) en relació a la registrada fa 12 mesos.

La caiguda dels preus del transport que ha reduït la taxa anual fins al -9,1% i la dels preus dels aliments com la carn d'au, la llet o les fruites fresques que ha baixat set dècimes, han set els artífexs d'aquesta contenció de la inflació de maig, segons l'INE.

Així, la inflació ha arribat al maig a un nou mínim històric, després d'encadenar el seu desè descens consecutiu. En concret, des de 1961, any en què comença la sèrie històrica de l'IPC, mai s'havia experimentat una taxa interanual tan negativa de creixement dels preus.

Amb aquesta taxa del -0,9%, la inflació interanual s'allunya i molt dels màxims pròxims al 5% que va arribar durant l'estiu passat, quan els preus van tocar 'sostre' al mes de juliol, amb un IPC del 5,3%. De moment, el Govern central ha descartat una situació de deflació (l'FMI considera que hi ha deflació quan els preus decreixen durant dos trimestres consecutius).

Més informació: Dades Ine

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article