El Col.legi de Fisioterapeutes alerta del risc dels massatges a la platja


Una pràctica que es va estenent a les platges catalanes és l'oferiment de servei de massatges  als banyistes a canvi de pocs euros. Davant de la popularitat que han pres aquests serveis en zones turístiques en plena irradiació solar i realitzat per persones que no presenten cap mena d'identificació professional,  el Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha fet una nota advertint que aquests massatges fets sense cap mesura higiènica, ni prevenció, pot ser perjudicial per a la salut.

El Col.legi s'ha adreçat a Ajuntaments, Consells Comarcals i Institucions vinculades al servei del ciutadà per tal de conscienciar-los de la problemàtica que pot sorgir davant la permissivitat d'aquestes pràctiques i oferint-los, alhora, l'assessorament que necessitin per afrontar aquesta situació.

Les persones que ofereixen aquests serveis a les platges no presenten cap mena d'identificació professional. El col.legi adverteix del risc que comporta per al ciutadà rebre massatges a la platja, bé siguin de caràcter relaxant o terapèutic, fets per persones no professionals que no segueixen cap precaució ni higiènica, ni de seguretat, aplicant uns productes a la pell, no controlats. 

El Col.legi remarca que en tot cas, i tot i que els massatges els efectués un professional, és del tot necessari que l’activitat es dugui a terme en un espai adient (per exemple, un envelat que permeti resguardar la privacitat i que tingui l’equipament tècnic imprescindible).

Enllaç: Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article