Una nova web per deixar de fumar


L'ICS-Hospital de Bellvitge, en col·laboració amb el Departament de Salut, ha posat en marxa el web www.tabaquisme.cat, el primer web 2.0 a Catalunya d'ajuda per deixar de fumar. La creació d'aquesta web coincideix amb la celebració el 31 de maig del Dia Mundial sense Tabac 2009 sota el lema "Mostra la veritat. Els advertiments sanitaris en fotos salven vides", en relació a la incorporació de pictogrames als paquets de tabac.

A la nova web  hi podeu trobar informació sobre programes d'ajuda a l'abandonament, projectes de formació i investigació i tot tipus d'activitats relacionades amb el tabac. El que la fa peculiar és que integra un blog tabaquisme.cat que serveix de canal constant de comunicació amb els usuaris, de manera que la informació també arriba a través de suggeriments o comentaris sobre tabaquisme en general.

D'altra banda, el Departament de Salut informa que l'activitat assistencial relacionada amb l'ajuda per deixar de fumar s'ha incrementat lleugerament. Durant l'any 2008, van deixar de fumar 47.261 persones amb l'ajuda dels serveis d'atenció primària i cada any moren 400 persones menys per causes atribuïbles al consum de tabac a Catalunya. Les dades de venda de tabac també mostren que el consum de cigarrets per càpita disminueix des del 2006

Per la seva part, el Departament  realitza unes 11.000 inspeccions anuals a diversos establiments, el 14% de les quals han generat expedients per a reparar incorreccions detectades en l'aplicació de la llei del tabac.

Més informació: Departament de Salut

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article