El grup parlamentari ERC-IU-ICV insta a la suspensió del conreu de transgènics fins que es demostri la seva innoqüitat


El gup parlamentari format per ERC-IU-ICV demana la suspensió del conreu de transgènics a Espanya fins que es demostri que el consum d'aquests vegetals no és nociu per la salut de persones i animals. El grup ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats amb la intenció que s'obri un debat en la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El text, segons recull Europa Press, argumenta que en el seu moment el govern del PP va donar llum verda al cultiu de transgènics a Espanya, amb l'aprovació "més permissiva" de tota la UE, "fins al punt que és l'únic estat membre que en permet el cultiu a gran escala".

La proposta insta l'executiu a no renovar les autoritzacions de cultius transgènics fins que no es realitzi una anàlisi a llarg termini de la seva innocuïtat així com de la possibilitat de coexistència, sense contaminacions, amb els cultius tradicionals i ecològics.

Alhora, demana més transparència en el conreu de transgènics, especialment donant difusió al mapa actualitzat d'aquests conreus i demana també l'establiment d'un sistema de compensació per tots els danys causats als pagesos i productors ecològics.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article