L'OMS no abaixa la guardia davant de la grip porcina


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) no abandona el nivell 5 d’alerta contra la grip porcina (AH1N1), ja que adverteix que no s’ha de perdre de vista la possibilitat que muti amb d’altres virus com el de la grip aviària. Aquest virus encara afecta a les aus de corral de força països i no se sap com pot reaccionar en entrar en contacte amb persones afectades per la grip porcina.
L’OMS va fer l’assemblea anual aquest dilluns a Ginebra en el decurs de la qual va presentar les xidres d’afectats per la grip porcina. S’han registrat casos a 40 països, amb 8.829 infeccions (103 a l’estat espanyol) i 74 morts.

Segons Margaret Chan, titular de l’OMC en l’assemblea, “el virus pot donar-nos un respir, però no sabem per quant de temps”. En la trobada de debat que finalitzarà el divendres vinent, Chan va afirmar que la producció de vacunes contra les soques de virus que ja són conegudes ha de continuar, “cal trobar l’equilibri entre el risc que representa la grip estacional i l’atenció al desenvolupament del nou virus”, va concloure.

Més informació: OMS
                               BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article