Les cobertes dels edificis, objecte d'estalvi en la factura elèctrica


Les cobertes dels habitatges urbans serviran per a millorar la qualificació dels edificis a més de convertir-se en una font d'estalvi directe dels seus habitants. Segons els experts, aquest és el principal canvi que experimentarà en breu el mercat de les energies renovables a l'estat espanyol.

David Rodríguez, director de l'empresa valenciana ISER (Integració i Sistemes d'Energies Renovables) explica a Construible, que el creixement del sector fotovoltaic  en els darrers 3 anys ha estat "massa ràpid" i ja ha cobert les previsions de creixement d'una dècada. Actualment l'estat espanyol és, al costat d'Alemanya, al front dels països amb més potència fotovoltaica instal.lada. La sensibilització que això demostra és important, però hi ha d'altres factors a valorar.

El creixement  accelerat  de mòduls fotovoltaics de terra, el que es coneix com a "horts solars", garanteix una alta producció elèctrica i la possibilitat de negoci a curt termini, però no té en compte criteris com l'impacte visual de les instal.lacions, el creixement sostenible i la demanda real de la zona on s'ubiquen les instal.lacions.

Segons el portaveu d'ISER, cal una reorientació vers un model de negoci dirigit a instal.lacions de petit i mig format, de manera que els edificis urbans aprofitin les cobertes per a la instal.lació de plaques que culminin les necessitats elèctriques o d'aigua calenta del veïnat. D'aquesta manera s'afavoreix l'estalvi de la factura elèctrica als usuaris i s'evita contaminació ambiental.

Un  dels arguments de pes per a la concentració de les plaques en edificis de les ciutats és la "necessitat de més energia justament als nuclis urbans i industrials i, d'altra banda, la pèrdua de rendibilitat i eficiència si el trasllat de l'electricitat ha de cobrir llargues distàncies entre la zona de producció elèctrica i la de consum".

Més informació: ISER

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article