17 dels afectats per la grip porcina a Catalunya ja han acabat el tractament

L'aeroport del Prat comptarà amb un dispositiu d'informació als viatgers sobre el brot de grip i les recomanacions que cal seguir


El Govern ha fet balanç avui del seguiment i evolució dels casos de grip nova detectats a Catalunya. La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que a data d’avui, a Catalunya han estat identificades un total de 17 persones afectades pel brot humà del virus de la grip A/H1N1, segons han confirmat els resultats de les anàlisis fetes al laboratori del Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda. “Tots aquests ja han acabat el tractament i fan vida normal”, ha afirmat la consellera afegint que encara hi ha 12 casos més que estan en estudi i pendents de confirmar. De la mateixa manera, tots ells presenten simptomatologia molt lleu, evolució favorable i segueixen el tractament des del seu domicili.

La consellera Geli ha posat de relleu que el nombre de casos sospitosos detectats ha entrat en una fase d’estabilització i ha reiterat que la situació actual és de calma, d’”alerta i no d’alarma”, en un context en què “els casos que tenim són molt benignes”, ha insistit. 

Pel que fa als protocols de prevenció aplicats en l’arribada de passatgers als aeroports, la consellera ha reiterat que totes les institucions estan treballant “intensivament i la ministre de Sanitat i el ministre de Foment van actualitzar ahir tots els protocols a l’aeroport i als ports”. La consellera ha afegit que els serveis de salut han descartat que el viatger detectat ahir al matí a l’aeroport del Prat estigués afectat per grip porcina.

En els protocols de prevenció aprovats pel govern central s'inclou una col.laboració amb la Creu Roja que ha posat en funcionament a partir d'aquest dimarts un dispositiu d'informació als viatgers sobre el brot de grip porcina. L'objectiu és posar al servei dels passatgers les recomanacions sanitàries i tota la informació disponible per evitar confusions.

L'acord es concretarà en un total de 44 punts d'informació que estaran atesos per personal voluntari de Creu Roja que disposarà de fulletons informatius i atendrà a tot aquell que ho necessiti. En els aeroports amb més trànsit de vols internacionals, hi haurà un major nombre de llocs d'informació. A l'aeroport de Barcelona, s'ubicaran  dos punts d'informació, un a sortides i l'altre a arribades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article