L'OMS confirma 985 casos oficials de grip porcina arreu del planeta


L'Organització Mundial de la Salut ha informat aquest matí que els casos confirmats de grip porcina són 985, repartits entre 20 països. Mèxic és l'estat que més afectats concentra (590) i un total de 25 morts, seguit dels Estats Units, amb 226 casos i una mort registrada d'un nen de dos anys a Texas.

L'estat espanyol figura en el llistat dels països afectats amb un total de 40 infectats per la malaltia que l'organisme internacional anomena com a grip A (H1N1). L'OMS no recomana restriccions dels viatges internacionals, ni tancament de fronteres però si que, com a mesura de prudència, aconsella que les persones que estan malaltes retardin el viatges fins que no hagin obtingut una prescripció mèdica.


Els següents països han informat de casos confirmats al laboratori, cap d'ells mortal - Àustria (1), Canadà (85), Xina, Hong Kong Special Administrative Region (1), Costa Rica (1), Colòmbia (1), Dinamarca (1), El Salvador (2), França (2), Alemanya (8), Irlanda (1), Israel (3), Itàlia (1), Països Baixos (1), Nova Zelanda (4), República de Corea (1), Espanya ( 40), Suïssa (1) i el Regne Unit (15).

Davant de la negativa de Rússia a importar carn de porc de diferents països, inclòs Espanya, l'OMS recorda que no hi ha risc d'infecció d'aquest virus a partir de consum de carn de porc ben cuita, ni de productes derivats del porc.

Més informació: OMS

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article