Els transgènics no contaminen els conreus de l'entorn, segons un informe de la UE


Els transgènics no contaminen la resta de conreus segons un estudi de la Unió Europea. El document conclou que amb les mesures de prevenció adequades, els transgènics són segurs per als conreus tradicionals que hi ha a l'entorn i no existeix risc de contaminació. Amb aquesta afirmació la UE vol dir la seva davant de les protestes que s'estan aixecant a tot l'àmbit comunitari durant els últims mesos, tan per part dels consumidors com de les organitzacions ecologistes.

Amb la negativa alemanya de fa uns dies a la comercialització en el seu territori del blat de moro MON180,  permès a la UE, s'ha culminat una onada de protestes que manifesten el seu rebuig als OGM.

Segons l'informe "no hi ha constatació científica sobre danys econòmics deguts a l'incompliment de les normes de separació". Recordem que la separació entre conreus de transgènics i convencionals fixada a l'estat espanyol és de 50 metres.

De les 100.000 hectàrees de conreus transgènics existents a Europa prop de 60.000 són en territori espanyol, la major part concentrada en terres de l'Aragó.

La pressió de col.lectius de consumidors ha fet que diversos governs europeus posin obstacles a la penetració dels seus conreus els manipulats genèticament. Països com ara França en prohibeixen el cultiu, basant-se en dades científiques sobre els seus impactes ambientals i la impossibilitat de protegir l’agricultura convencional i ecològica de la contaminació. Recentement, un estudi publicat pel govern d’Àustria mostrava que la fertilitat de ratolins alimentats amb la dacsa de Monsanto NK603 x MON810 es veia seriosament danyada. Les autoritats europees li havien donat el vist-i-plau i les espanyoles han continuat autoritzant-ne el cultiu experimental al nostre país.

Ara, la Unió Europea ha reaccionat davant del rebuig contra els transgènics amb un informe que assegura que, amb una bona regulació, no existeix cap inconvenient en la propagació d'aquests conreus.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

incredul
1.

Si ara aquests nos volen fer combregar amb rodes de molí....

  • 0
  • 0

Comenta aquest article