Fer música amb deixalles tecnològiques reciclades


L’Orquesta dels Luthiers Drapaires del col·lectiu Telenoika presentarà aquest dimarts a Girona el concert estrena de les peces musicals creades a partir d’un taller de fabricació d'instruments. La peculiaritat de l'acte és que es tracta d'una orquestra audiovisual reciclada, és a dir, els intruments modificats provenen de ràdios, rentadores, ordinadors i residus tecnològics diversos recuperats a la deixalleria. La finalitat del taller que es va fer el mes de març era produir una petita peça musical , que es presentarà aquest 21 d’abril al Cinema Truffaut. L'acte és organitzat per Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona

Durant el taller es van fer visites a la deixalleria municipal i es van recollir que podien ser útils per a la fabricació d’instruments musicals. Després d’un procés de recerca, reciclatge i disseny mecànic es van impartir conceptes bàsics de prototipatge electrònic amb l’assistència d’experts.

Els humans generen cada any 2 bilions de tones de deixalles, dels quals 30 milions són deixalles tecnològiques, provinents d’electrodomèstics “antiquats”: televisors, ràdios, ordinadors, impressores, cadenes de música, rentadores… Tot i així aquestes deixalles mantenen intactes molts dels seus components constructius, que poden fer-se servir, amb una mica d’enginy, per a construir flamants instruments musicals electrònics: motors, electroimans, timbres, radios o televisors poden acabar convertint-se en els instruments d’una orquestra audiovisual reciclada com la que es presentarà aquest dimarts.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article