La inflació interanual se situa al 0,4% i marca distàncies amb la mitjana estatal que per primer cop és negativa


La inflació marca distàncies a Catalunya i durant el mes de març augmenta en 0,1 dècimes i situa la taxa interanual en +0,4%, (5 dècimes per sobre de l’estatal i 2 per sota de la inflació de la zona euro), derivada especialment dels indicadors d’ensenyament (major pes dels concerts educatius), i dels aliments. La variació interanual al País Valencià no ha tingut alteració i a les Illes Balears se situa al 0,2%, segons les dades publicades avui per l'INE.

Pel que fa al conjunt de l'Estat l'IPC ha pujat dues dècimes el març, en relació al mes anterior, però la taxa interanual ha caigut vuit dècimes i per primer cop en la seva història ha marcat números negatius situant-se al -0,1%.

El síndicat CCOO, reclama davant de l'evolució dels preus que es mantingui la millora del poder adquisitiu dels salaris per sobre de la previsió d’inflació del BCE (2%) per tal de revifar la capacitat de consum de les famílies. En especial, defensa increments superiors per als sectors amb salaris estructurals baixos, i que afecten de forma especial a joves, dones i immigrants, com a mínim en la mateixa línia que ha pujat el SMI. El sindicat proposa millorar la cobertura de les persones en atur i assegurar la protecció social de les persones que esgotin la seva prestació.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article