Ono encarirà un 6% el preu del minut de trucada a partir de maig

És la tercera operadora que anuncia encariment de tarifes després de Vodafone i Yoigo


A pesar dels darrers informes presentats per Brussel.les en què s'evidència l'altíssim preu de les telecomunicacions a l'estat espanyol, la modificació de les tarifes cap amunt que volen aplicar en breu algunes operadores mostra poc temor davant dels advertiments comunitaris. La Federació de consumidors Facua es fa ressò del darrer dels encariments de tarifes anunciats. Aquesta vegada és Ono que avança una puja del 5,9% del preu per minut de les trucades que es facin a les tres grans operadores de mòbils estatals.

Ja abans, Vodafone va anunciar un increment de tarifes just per quan tornem de les vacances de Setmana Santa, el 14 d'abril, i també Yoigo que ho farà a partir del 7 de maig.

Així, Ono ha anunciat que les trucades a Movistar, Vodafone i Orange valdran a partir de maig 18 cèntims més IVA el minut, és a dir, 20,88 cèntims. D'aquesta manera, l'operador de cable superarà en un 80% el preu que ofereix Telefónica que esta cobrant 17,98 cèntims per minut, iva inclòs.

Yoigo aminora diferències

Yoigo, incrementa el preu d'establiment de trucada en un 25% i passarà de 12 a 15 cèntims (més IVA). D'aquesta manera deixa d'oferir la principal avantatge amb què es va introduir en el mercat ara fa un parell d'anys. En aquell moment, l'operadora sueca va voler marcar la diferència i va mantenir la tarifa quan les altres tres companyies amb xarxa pròpia la van encarir en ser obligades a deixar d'aplicar l'arrodoniment a l'alça en la facturació.

Vodafona aplica uns increments més enrevesats

Vodafona augmentarà el preu per minut dels seus plans 60 x 1 en un 5%, un 9% si són contractes de pre-pagament. Així, la tarifa passarà de 19 cèntims més iva a 19,9 cèntims. En el cas de contractes de pre pagament el preu passarà de 35 cèntims a 38 cèntims, sempre més iva, és clar.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article