Es constitueix la comissió que ha de treballar per la reducció del consum de bosses de plàstic


Finalment s'ha constituït la comissió de treball que estarà formada per la Generalitat, ecologistes, consumidors, comerços i industrials i que té com a objectiu reduir la utilització de bosses de plàstic. Dels 14 milions de bosses de plàstic que es consumeixen al Principat cada setmana, se'n pretén reduir en un any al voltant del 30% mentre que aquest percentatge ha d'arribar al 50% en dos anys.

Ara la Comissió ha de valorar les diferents estratègies per reduir-ne l'ús a través d'una proposta conjunta que es preveu que es faci pública a finals de juliol. De moment s'ha plantejat el pagament per bossa, segons entitats com Ecologistes en Acció la fórmula més adequada perquè els consumidors puguin percebre el valor de cada bossa.

En aquesta primera sessió va quedar clar que s’ha de complir l’articulat de la Llei on planteja que abans de finalitzar el primer semestre del 2009 s’han de presentar propostes al Govern partint dels tres conceptes essencials: substituir la distribució gratuïta de bosses al consumidor final, més enllà dels acords voluntaris i
reduir significativament el nombre de bosses distribuïdes.

El debat es va ubicar entre la postura de representants ecologistes i consumidors, més partidaris de gravar ambientalment les bosses de plàstic i la postura oposada del sector de comerç i de la fabricació de bosses, al.legant les repercussions econòmiques que la mesura podria tenir al seu sector.

Ecologistes de Catalunya, en un comunicat, expressava la seva inquietud sobre el compliment d'arribar a un acord abans del final del "primer semetre de 2009" tal com assenyala el Programa de residus municipals de Catalunya 2007-2012. L'alarmisme creat per la crisi econòmica pot aturar el treball fet fins ara per a invertir les tendències de la producció de residus i el consum insensat, segons l'organització ecologista.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article