Ecologistes en Acció vol que el govern es defineixi sobre la ubicació del magatzem de residus nuclears a Catalunya


Ecologistes en Acció denuncia que el Govern de la Generalitat a través del seu Delegat a Tarragona, Xavier Sabaté, s’ha mostrat favorable a ubicar el Magatzem Temporal Centralitzat que ha d’acollir els residus nuclears de totes les Centrals Nuclears de l'Estat espanyol a Catalunya.

Malgrat els diferents pronunciaments en contra tant del Parlament Català, com de nombroses poblacions que han rebutjat l’emplaçament de l'ATC a Catalunya en el seu respectiu Ple Municipal, el Govern del tripartit (PSC,Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya) és favorable a aquesta ubicació. Per això, l'entitat ecologista avança ara que emplaça públicament als tres socis del Govern de la Generalitat perquè es defineixin sobre aquest tema.

En els propers dies Ecologistes en Acció farà arribar als tres socis del govern una carta instant als respectius partits que formen part del Govern Català a desmarcar-se de les declaracions de Xavier Sabaté i que diguin sense embuts que no donaran suport a un Govern que permeti la ubicació de l'ATC a Catalunya.

Si no hi ha una resposta clara i contundent per part dels partits que donen suport al Govern, Ecologistes en Acció adverteix de mobilitzacions al carrer. L'entitat es reafirma en què és "impossible acceptar la ubicació d’un magatzem centralitzat de residus nuclears ni a Catalunya, ni enlloc, mentre no hi hagi un calendari de tancament de les Centrals Nuclears del Estat espanyol".






Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article