Els ADF del Vallès impulsen la calefacció d'edificis municipals amb excedents de biomassa


El projecte de recuperació de les funcions dels boscos pretén ser participat per les diferents administracions públiques. D'una banda, la materialització del projecte significaria més ingressos per als propietaris, menys risc d'incendis i un estalvi de manteniment dels edificis públics de la comarca.

El projecte de calefacció amb els excedents de biomassa dels boscos va ser presentat en el decurs de les jornades a l'entorn de la "Recuperació econòmica, social i ambiental dels boscos del Vallès Oriental", celebrada aquesta setmana a Les Franqueses del Vallès. Xavier Martí, president de l'Associació Bosc Net va ressaltar la importància de recuperar la funció econòmica, ambiental i social que havien tingut els boscos i que han perdut, especialment després dels darrers incendis i del mateix procés de degradació per falta de manteniment.
Martí va afegir que el projecte hauria de ser concretat a finals d'any i va fer un incís especial en la voluntat d'assolir una gestió sostenible sense la necessitat de dependre de diner públic.

A les jornades hi van assistir regidors municipals a més de representants de l'ADF, Diputació de Barcelona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article