La inflació a un any se situa en l'1%


La taxa interanual de l'IPC se situa al febrer en l'1%, tres dècimes per damunt de la estatal del 0,7%, la taxa anual més baixa de la inflació des de juny de 1969. Tot i que en cap cas s'ha registrat variació mensual en relació a l'IPC del gener, al País Valencià el percentatge dels darrers dotze mesos s'ha situat també al 0,7% i a les Illes Balears una dècima per damunt, el 0,8%.

Els sindicats adverteixen que malgrat que la pronunciada rebaixa de la inflació és positiva, la caiguda del consum pot agreujar encara més la situació econòmica, per això defensen la millora del poder adquisitiu dels salaris per sobre de la previsió d’inflació del BCE (2%) com a estratègia per a revifar la capacitat de compra i consum de les famílies.

CCOO considera que la davallada dels productes energètics i la forta caiguda del consum han afavorit la forta moderació de la inflació. Malgrat que la moderació de la inflació es positiva en principi la forta caiguda del consum pot agreujar de manera important la recessió econòmica.

El sindicat també puntualitza que ara és el moment que els responsables econòmics actuïn sobre les causes de la inflació estructural, derivada de la manca de competència en el mercat interior.

Els principals sindicats han convocat per aquest dissabte a la tarda una manifestació amb el lema "Plantem cara a la crisi" amb la intenció de canalitzar el malestar social davant de l'evolució de l'economia actual i demanar mesures als poders públics i als empresaris per sortir endavant.

Més informació: Dades INE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article