L'espai més compromès de Barcelona Degusta comptarà amb la presència de la Fundació Banc d'Aliments

Entre les activitats de l'Espai Solidari els visitants podran fer una cata de plantes medicinals


L'espai dedicat a la solidaritat dins del certamen Barcelona Degusta que s'inaugura avui, comptarà amb una reserva dedicada a les ONG's que lluiten contra la fam. L'Espai Solidari del certamen vol ser una plataforma per les organitzacions que desenvolupen la seva activitat al voltant de l'alimentació. En l'edició d'enguanya les convidades són Organització Nutrició Sense Fronteres, Banc d'Aliments, Intermón Oxfam, Yamuna i Slow Action.

Cadascuna tindrà l'oportunitat d'explicar la seva labor i participarà en una graella d'activitats vinculades als seus serveis. És el cas d'Slow Action que organitza dues sessions en les que els visitants faran una cata de plantes medicinals a més d'una introducció al coneixement de les seves virtuts per la salut.

L'actual context econòmic i social ha donat molt de protagonisme a la Fundació Banc d'Aliments, que registra la major activitat des que va iniciar el seu recorregut, l'any 1987. L'organització no governamental fa les tasques de recuperació de tots aquells aliments que no són comercialitzables però si comestibles i s'encarrega de distribuir-los entre les persones que ho necessiten.

Segons dades de la Fundació, més de 100.000 persones a Barcelona són víctimes de la pobresa extrema o no disposen del mínim indispensable per a viure amb dignitat. L'entitat distribueix més de 3.000 tones d'aliments, amb un valor superior als 9 milions d'euros, a través d'entitats benèfiques que arriben al voltant de 60.000 persones en situació de precarietat, marginació o exclusió social.

El Banc d'Aliments realitza campanyes  durant tot l'any i recuperen així els excedents alimentaris que aporta l'administració, empreses, particulars i, nombrosos voluntaris.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article